Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
Oude8

Wedstrijdsector

De wedstrijdsector is de sector op Skadi waarin de roeiers uitkomen op nationale en internationale wedstrijden. Roeien in deze vorm is topsport, een krachtmeting op het water, waarbij je jezelf continu verbeterd en het beste uit jezelf haalt.

De kracht van Skadi en haar prestaties zit in de randvoorwaarden: Ten eerste heeft Skadi een hoofdcoach in dienst. Hij begeleidt alle coaches en ploegen en brengt daarmee het roeien op Skadi naar een structureel hoger niveau. De coaches die de wedstrijdsector coachen krijgen van Skadi een cursus bij de bond aangeboden. Daarnaast kent Skadi als een van de weinige verenigingen in Nederland een eigen ruimte voor het trainen op de ergometer met een luxe luchtcirculatiesysteem en een eigen fitnessruimte voor roeispecifieke trainingen, daarnaast is er sinds 2009 een professionele krachttrainer voor oudere jaars ploegen.

 

Ook heeft Skadi een zeer goede botenvloot. Voor alle ploegen heeft Skadi goed materieel voor handen en ieder jaar komen daar weer nieuwe boten bij. Dankzij de Erasmus Universiteit Rotterdam kan Skadi voor haar schades aan deze boten ook nog eens terecht bij de bootsman die op het terrein van Skadi werkzaam is. Ten slotte is er een fulltime bestuur werkzaam dat continu tracht deze randvoorwaarden te optimaliseren.

Dankzij de professionele aanpak van Skadi ligt het roeien op Skadi dan ook op een hoog niveau. De Eerstejaars van Skadi draaien allen mee in de top drie van Nederland en strijden voor de titel in het Eerstejaarsklassement. Verder heeft Skadi een aantal toproeiers in huis die uitkomen op wedstrijden op wereldniveau, zoals het WK, het FISU WK en zelfs de Olympische Spelen.

 

In je eerste jaar zul je na een afroeiperiode waarin je de beginselen van het roeien kunt leren doorstromen naar de najaarstraining. Tijdens de najaarstraining zal de keuze worden gemaakt om je trainingen te intensiveren en te gaan wedstrijdroeien. Na de najaarstraining volgt de vorming van de eerstejaarsploegen. Skadi streeft ernaar een eerstejaars zware herenploeg, een eerstejaars lichte herenploeg en een eerstejaars damesploeg te laten starten gedurende het seizoen. Met deze ploegen zul je het hele jaar wedstrijden door het hele land starten. Jaren later zul je nog mooie herinneringen ophalen metjouweerstejaarsacht.

Skadi MDev4- Holland Beker 2014


Skadi wint de Varsity 2015!